Logo definitief klein 800 x 800.png
RIS logo.jpg

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Wanneer je bij Rijschool EigenWijs op weg komt lessen krijg je les volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS)

Deze lesmethode is door het CBR ontwikkeld om meer bewuste bestuurders op te leiden en door de structuur van deze opleidingsmethode leer je stap voor stap het autorijden en heb je uiteindelijk minder lessen nodig om je rijbewijs te halen.

 

Het slagingspercentage met deze methode ligt ook hoger dan reguliere rijopleidingen. Je krijgt voldoende tijd om de handelingen helemaal onder knie te krijgen. We werken met een praktijkboek (RIS boek) waarin alle handelingen stap voor stap staan beschreven. Dit is niet hetzelfde als een theorieboek.

 

Vorderingen houden we samen bij, jij in je RIS boek en ik op de leskaart. Ik geef momenteel alleen les in een schakelauto. In de basis geef ik lessen van 1,5 uur. Zo heb jij voldoende tijd om de handelingen te leren en kan ik tijdens de les ook nog extra uitleg geven indien nodig.

Wil je weten hoeveel lessen je nodig denkt te hebben? Dat vind je hier.

Snel je rijbewijs halen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk je theorie haalt. Dit gaat je helpen tijdens je praktijklessen om sneller te kunnen leren.

Wanneer je een aandoening hebt die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (denk aan ADHD, ADD, autisme, epilepsie, fysieke problemen zoals korte armen/benen etc.), vul dan eerst de gezondheidsverklaring in voordat je begint met rijlessen. De wachttijden bij het CBR zijn momenteel erg lang en het kan erg lang duren voordat je toestemming krijgt om examen te doen. Dit heeft te maken met de beoordeling van je gezondheidsverklaring. Als er een medisch onderzoek en/of rijtest nodig is kost dit ook meer tijd dus hou hier rekening mee als je besluit om te beginnen met het halen van je rijbewijs. Op deze manier duurt je rijopleiding niet langer dan nodig is.

Hulp nodig met je theorie examen?

Ik geef ook privé theorieles, online of bij jou thuis. Neem contact op om een afspraak te maken.