top of page
Logo definitief klein 800 x 800.png

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Wanneer je bij Rijschool EigenWijs op weg komt lessen krijg je in de basis les volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS)

Deze lesmethode is door het CBR ontwikkeld om meer bewuste bestuurders op te leiden en door de structuur van deze opleidingsmethode leer je stap voor stap het autorijden heb je uiteindelijk minder lessen nodig om je rijbewijs te halen. Dit laatste hangt natuurlijk vooral ook van je eigen inzet, talent en motivatie af. Merken we dat je sneller door de stof heen kan, dan zullen we hier ook op afstemmen.

 

Het slagingspercentage met deze methode ligt ook hoger dan rijopleidingen die deze methode niet gebruiken. Je krijgt voldoende tijd om de handelingen helemaal onder knie te krijgen. We werken met een praktijkboek (RIS boek) waarin alle handelingen stap voor stap staan beschreven. Dit is niet hetzelfde als een theorieboek.

 

Vorderingen houden we samen bij, jij in je RIS boek en ik op de leskaart. Ik geef momenteel alleen les in een schakelauto. In de basis geef ik lessen van 1,5 uur. In het begin zullen de lessen 1 uur duren ivm het aanleren van de voertuigbediening. Zo heb jij voldoende tijd om de handelingen te leren en kan ik tijdens de les ook nog extra uitleg geven indien nodig.

Wil je weten hoeveel lessen je nodig denkt te hebben? Dat vind je hier.

Snel je rijbewijs halen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk je theorie haalt. Dit gaat je helpen tijdens je praktijklessen om sneller te kunnen leren. Ook kan ik zonder theoriecertificaat geen praktijkexamen inboeken wat weer onnodige vertraging geeft in je praktijkopleiding.

Wanneer je een aandoening hebt die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (denk aan ADHD, ADD, autisme, epilepsie, fysieke problemen zoals korte armen/benen etc.), vul dan eerst de gezondheidsverklaring in voordat je begint met rijlessen. De wachttijden bij het CBR zijn momenteel erg lang en het kan erg lang duren voordat je toestemming krijgt om examen te doen. Dit heeft te maken met de beoordeling van je gezondheidsverklaring. Als er een medisch onderzoek en/of rijtest nodig is kost dit ook meer tijd dus hou hier rekening mee als je besluit om te beginnen met het halen van je rijbewijs. Op deze manier duurt je rijopleiding niet langer dan nodig is.

Hulp nodig met je theorie examen? Wij adviseren een cursus te volgen bij Itheorie en met aanvulling van de YouTube filmpjes van Theorie Toppers heb je op een makkelijke, leuke manier uitleg en kun je je goed voorbereiden op je theorie examen.

bottom of page