top of page
Logo definitief klein 800 x 800.png

Annemarie

20200427_100615.jpg

Even voorstellen.....

Rijschool EigenWijs op weg is Annemarie Spijksma. Ik ben 36 jaar, rijcoach, ondernemer, moeder maar vooral mezelf! Ik hou van reizen en krijg ontzettend veel energie van mensen begeleiden met het halen van het rijbewijs of het overwinnen van rijangst. Wanneer ik tijd over heb ben ik op de motor te vinden.

Ik ben gek op alles wat met verkeer te maken heeft en wil mensen een degelijke rijopleiding geven zodat ik daarmee een bijdrage kan leveren aan de verkeersveiligheid. Daarbij staat maatwerk, plezier en zelfvertrouwen ontwikkelen centraal. Iedereen leert op zijn/haar eigen manier en hier speel ik zoveel mogelijk op in zodat het maximale leerrendement kan worden behaald.

Voordat ik rijcoach werd heb ik 10 jaar bij de Politie in Amsterdam gewerkt in diverse functies en daarmee veel mensenkennis en maatschappelijke kennis opgedaan. 

Een hele leuke, leerzame tijd maar na 10 jaar kwam ik tot het inzicht dat ik graag meer met opleidingen wilde doen en daarnaast heeft het verkeer mij altijd getrokken dus heb ik deze twee passies gecombineerd en ben ik de opleiding tot rij-instructeur B (auto) gaan volgen bij de Verkeersacademie in 2017. 

De opleiding tot rij-instructeur B vond ik erg interessant maar ik merkte dat ik me nog meer wilde verdiepen en een specialisme wilde ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in rijangst en faalangst. Dit komt vrij veel voor in de praktijk en ik wilde hier graag beter op aansluiten dus heb ik hier een specialisatietraject in gevolgd. Faalangst zie ik veel terug in de auto en is vaak een doorwerking van het gedrag wat bij het doen van examens op school opspeelt. Daarom bied ik rijlessen op maat aan zodat ook hier aan gewerkt kan worden. 

Bij rijangst zie ik dat veel mensen met rijbewijs jaren niet meer gereden hebben of bepaalde stukken wegen vermijden. Dit vind ik vervelend om te zien want je mist daardoor een stukje vrijheid in je leven. Ik help mensen graag om hun vrijheid weer terug te krijgen door professionele en persoonlijke coaching aan te bieden. 

Uiteindelijk wilde ik me ook meer verdiepen in ADHD, ADD en ASS en ben ik blijvend bezig om hierin bij te scholen zodat ik ook voor deze doelgroep een rijopleiding op maat kan verzorgen. Ik ben erkend rij-instructeur op de website Rijles en Autisme

Ik heb de intentie om mijn hele leven lang te blijven leren en door te ontwikkelen omdat ik geloof dat je op die manier kwaliteit kan leveren en daarmee kan bijdragen aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Ik volg daarom regelmatig bijscholen en cursussen, deels voor persoonlijke ontwikkeling en deels om te verwerken in de lessen.

Tot snel in de auto! 

Annemarie en lesauto beste foto.jpg
bottom of page